1. Odżywianie wczoraj i dziś - niezmienny genom człowieka a rewolucja żywieniowa - czyli jak przenieś nasze uwarunkowane genetycznie potrzeby żywieniowe i sposób odżywiania naszych przodków do współczesnej diety.
2. Obalamy mity - czyli żegnamy się z chaosem informacyjnym, który zakłóca prawidłowe odżywianie.
3. Porządki w kuchni - Wasz niezbędnik kuchenny- czyli poszukiwanie zdrowych zamienników produktów stosowanych w codziennej diecie.
4. Jem, bo odżywiam się, jem, bo lubię….- czyli sztuka komponowania całodziennych posiłków, w domu i do pracy, aby spełniały potrzeby organizmu, a także potrzebę smacznego jedzenia. Przykłady posiłków i porcji odpowiednich dla osób prowadzących siedzący tryb życia (posiłki ilustrowane własnymi zdjęciami wykonanych przez dietetyka posiłków).
5. Poczęstunek - zdrowym i dietetycznym posiłkiem, który można zabrać do pracy.
6. Pytania do... - czyli czas na najważniejsze pytania do dietetyka.
Czas trwania warsztatów 2 godz.
Koszt warsztatów wyceniany jest indywidualnie dla każdej placówki.