Dieta Antycellulitowa

Dieta antycellulitowa – jest modyfikacją diety racjonalnej, polega na wprowadzeniu posiłków bogatych w wodę, potas, witaminy antyoksydacyjne, a zmniejszeniu sodu oraz tłuszczów nasyconych. Cellulit jest schorzeniem naszych czasów, wbrew pozorom nie jest to tylko defekt kosmetyczny, ale efekt zaburzeń gospodarki wodnej i hormonalnej. W medycynie zaburzenia te noszą miano lipodystrofii, co oznacza nierównomierne rozłożenie tkanki tłuszczowej. Cellulit jest przypadłością kobiet, z uwagi na większą tendencję odkładania tłuszczu w partiach ud, bioder, pośladków, ramion, a także brzucha, sprzyjają temu zarówno uwarunkowania fizjologiczne, genetyczne, środowiskowe. Poprawa nawodnienia i dostarczenie właściwej ilości potasu, witamin powoduje poprawę struktury tkanki podskórnej, skóry i przyspiesza usuwanie produktów przemiany materii.

Subskrypcja Newslettera

Dołącz do nas i otrzymuj ciekawe oferty